top of page

Miksi Mättö Media on olemassa ja mikä tekee meistä erityisen yrityksen?

Mättö Media on Aino Mätön ja Jenni Niemiahon perustama yritys. Jennillä on mediatuottajan paperit toisessa kädessä ja kauppatieteen maisterin paperit toisessa käpälässä. Ainolta löytyy elokuvatuottajan paperit oikeasta kädestä ja leikkaajan paperit vasemmasta. Meistä kumpikin on ehtinyt nähdä työelämää monenlaisista positioista katsellen n. 10 vuoden ajan. Olemme monesta asiasta yhtä mieltä, kuten siitä, että videomarkkinoinnilla voidaan saavuttaa mittavia tuloksia nopeasti. Tai siitä, että tuotantoyhtiön on päivitettävä jatkuvasti videotuotannon laatustandardeja, koska tekniikka videon tekemisen ympärillä kehittyy koko ajan. Ennen kaikkea meitä kuitenkin yhdistää humanistinen elämänasenne. Ihmisten eli meidän, perheidemme, meidän freelancereidemme, asiakkaidemme ja erilaisten sidosryhmiemme hyvinvointi on meille kaikkein tärkeintä.


Kun ihminen ja hänen hyvinvointinsa asetetaan työelämässä keskiöön niin ammattitaitomme on tärkeimmillään työn organisoinnissa ja projektinhallinnassa. Media-ala on surullisen kuuluisa loppuunpalamisista ja jopa paikoitellen epäinhimillisistä työoloista.

Meidän missiomme on tuoda muutosta tälle narratiiville ja luoda toisenlaisia tarinoita.

Haluamme voida sanoa (ja tarkoittaa) muutaman vuoden kuluttua, että me olemme Suomen terveellisin työpaikka. Terveellisellä työpaikalla ihmiset voivat hyvin, tulos on parempaa sen seurauksena ja kaikilla on vapaus olla juuri sellaisia omia itsejään kuin he ovat.


Tässä kolme konkreettista asiaa, jotka auttavat meitä kohti tavoitettamme:


1) Asiakaspalautteen kerääminen ja sisäisten prosessien kehittäminen niiden avulla. Kiitos tuhannesti kaikille, jotka olette tätä lähettäneet meille.

2) Tekoälyn ja teknologian hyödyntäminen. Media-alalla on lukuisia työvaiheita, joissa oikeasti voidaan jo nyt käyttää tekoälyä niin hyvin hyödyksi, että se vähentää turhan mekaanisen työn aiheuttamaa kuormitusta ihmisiltä.

3) Tarkka-ampujuus. Videoiden tekemistä ja videomarkkinointia voisi verrata tarkkuusammuntaan. On osuttava juuri oikeisiin spotteihin, että saadaan niitä tuloksia. Olemme harjoitelleet tätä nyt niin monta vuotta, että rohkenemme väittää jo osuvamme oikeaan pisteeseen. Tässä pitää kuitenkin pitää jatkuvasti taitoja yllä ja käydä asiakkaan kanssa laadullista keskustelua läpi prosessin. Kun tietää tarkasti mitä kohti on menossa niin kuvauksista saa ekonomisemmat ja turhan kameran laulattamisen voi jättää pois ja keskittyä olennaiseen. Näin vältetään turhaa työtä, liian pitkäksi venyneitä kuvauspäiviä ja editointiprosessi on kevyempi.


Meillä on vielä työmaata tässä, jotta saavutamme lopputuloksen "Suomen terveellisin työpaikka". Meillä on kuitenkin selkeä suunta ja käsitys siitä miksi juuri me olemme media-alan kentällä olemassa.

Haluamme luoda muutosta ja koko alalle ja siellä työskenteleville sekä asioiville ihmisille parempaa huomista.


Alla kuva neukkaristamme, johon on haettu viihtyisää ja olohuonemaista tunnelmaa sohvan, Playstationin ja videotykin avulla. Toimiston siisteys ja viihtyvyys ylläpitävät työssä jaksamista.Comments


bottom of page