top of page

Videomarkkinointi ja yrityksen strategia

Videomarkkinointi on tänä päivänä oleellinen osa yrityksen strategiaa tukevista ulkoisista ja näkyvistä työkaluista. Videoiden avulla yritys voi kiteyttää tärkeimmät viestinsä visuaalisiksi ja persoonallisiksi kokonaisuuksiksi. Video tuo katsojan lähemmäs yritystä kuin pelkkä uutiskirje tai valokuva. Videomarkkinoinnin avulla voidaan myös tehdä tehokkaasti selkeitä pesäeroja kilpailijoihin ja saavuttaa markkinoilla täysin uniikki asema.


Alati muuttuva maailmantilanne on tuonut monille aloille yllättäviä käänteitä ja kilpailuasemat ovat myös mullistuneet. Alustatalous on muuttanut maailmaa nopeasti ja vauhti vain kiihtyy, kun tekoäly saadaan lähivuosina entistä tehokkaammin osaksi jokapäiväistä elämäämme niin kotona kuin työpaikoilla. Kaiken tämän keskellä yrityksillä on omat tavoitteensa ja strategiansa ja jokaisella keinonsa saavuttaa tavoitteet.


Oikein kohdennetun videomarkkinoinnin avulla yrityksen strategiset tavoitteet saavutetaan tehokkaasti ja näyttävästi. Jos esimerkiksi yrityksen yksi strateginen tavoite on saada rekryttyä oman alansa parhaat osaajat taloon niin videomarkkinoinnin avulla työnantajamielikuvasta voi viestiä kiinnostavasti ja erottuvasti.

Tai jos tavoitteena on voittaa kilpailijat niin oikealla tavalla brändistä sekä yrityksestä kertovat videot saavat potentiaaliset ostajat mielummin valitsemaan sinun tuotteesi kuin kilpailijan.Some alustoilla levitettävissä mainosvideoissa on kuitenkin yksi iso sudenkuoppa, johon moni astuu vahingossa eli yritetään käsitellä yhdessä mainosvideossa 10 erillistä aihe-aluetta. Yhteen mainoskäyttöön tarkoitettuun videoon ei pitäisi sisällyttää kuin yksi pääviesti ja yksi CTA eli mitä haluat katsojan tekevän nähtyään videon. Työnantajamielikuvasta viestiminen ja laadukkaasta (paremmasta kuin kilpailijan) tuotteesta viestiminen eivät sovi samaan mainosvideoon. Nämä molemmat asiat voidaan toki sisällyttää samaan yritysvideoon ja kuvata samana päivänä. Somealustoille tehdyssä mainosvideossa ei voida käsitellä kumpaakin asiaa ilman, että video menettää tehoaan. Mikäli haluat tehdä somessa levitettäviä mainosvideoita niin suosittelemme aina yhden pitkän yritysvideon lisäksi 5-10 lyhyttä videota samasta materiaalista leikattuna. Pitkä yritysvideo sopii hyvin esim. nettisivuille ja omiin orgaanisiin postauksiin sekä messuille yms. Ja lyhyisiin videoihin voidaan kuvata jokaiseen erikseen oma pääviesti sekä CTA.


Somekanavissa levitettävät mainosvideot ovat siinä mielessä armottomia, että katsoja saa klikattua alustasta riippuen mainoksen pois laitteestaan 0-5 sekunnin kohdalla. Aikaa katsojan vakuuttamiselle on siis todella vähän. Tämä on myös selitys sille miksi "puhuva pää" videot ja yksinkertaiset tuotekuvamaiset videot toimivat niin hyvin mainoksissa. Ne ovat selkeitä ja tuovat ytimekkäästi esiin pääviestin. Jos katsoja kuuluu videoiden kohderyhmään niin hän todennäköisesti jatkaa katsomista 0-5 sekunnin jälkeenkin.


Kun sinä tiedät staretgiset tavoitteesi ->

Ota meihin yhteyttä ->

Varataan ilmainen konsultaatio (n. 15 min. etätapaaminen) ->

Mietitään yhdessä millaisia lyhyitä ja pitkiä videoita voisimme tehdä sinun strategiasi tueksi


Ota yhteyttä jo tänään!

0400 829 186

Aino@mattomedia.fi


تعليقات


bottom of page