Videokampanjointi - mysteeri vai mahdollisuus?

Videokampanjat ovat erittäin tehokas keino nostaa myyntiäsi ja liikennettä sivustollasi.

Onnistuakseen videokampanjan levitykseen ja levitystapoihin tulisi kuitenkin sijoittaa vähintään yhtä paljon aikaa kuin itse videoiden tekoon. Olisi myös hyvä käydä avointa vuoropuhelua videontekijöiden ja levittäjätahon välillä.


Videokampanjan alussa valitse kanavat, joissa tulet levittämään videoita ja seuraavaksi valitse mikä on kampanjasi konkreettinen tavoite. Lisääntynyt liikenne sivustollesi? Myynnin nousu? Ihmisten sitoutumiset, reaktiot ja osallistuminen somessa?


Kun kanavat ja kampanjan päätavoite on selvillä, tutki minkälaisilla KPI (Key performance indicator) luvuilla voit mitata kampanjasi onnistumista.


Näiden päätösten turvin on helppoa lähteä pohtimaan videoiden sisältöä. Onko fiksua tehdä sisällöt itse, ostaa videotoimistolta/mainostoimistolta vai haastaa esimerkiksi vaikuttajia tai tavallisia ihmisiä mukaan tuottamaan sisältöjä?


Levityksessä on tärkeää huomioida orgaanisen ja maksetun (ts. kohdennettu) mainonnan ero. Kaupalliset videot leviävät paremmin somessa, kun niiden levittämiseen on sijoitettu rahaa ja ne voidaan kohdentaa tietyille kohderyhmille.


Kun lähdet hankkimaan kampanjaasi luovia sisältöjä niin ainakin seuraavat asiat kannattaa briiffata sisällöntuottajille:

  • Levityskanava ja kuvaformaatti (esim. 16:9 tai 9:16)

  • Kampanjan ydinviesti ja mahdolliset copywritet sen ympäriltä

  • Toivottu tyylikeino (esim. eeppinen / kännykkävideo / asiantuntijavideo, jne.)

  • Kohdennettu yleisö, kelle mainostasi näytetään

  • CTA = Call to action. Mitä haluat katsojan tekevän konkreettisesti katsottuaan videosi?


4 views0 comments

Recent Posts

See All